top of page

Over NEL Amps

Ik herinner me nog de tijd dat ik begon met gitaarspelen. Als jonge knaap oefende ik uren per dag in de hoop om ooit zo goed te worden als de rocklegendes van toen. Die prachtige tijd is 44 jaar geleden en er is sindsdien veel gebeurt in mijn leven. Naast (fanatiek) gitaarspelen, studeerde ik elektronica en verdiende ik mijn kost als techneut. In die tijd waren lampen (zoals die in jouw lampenversterker) zeer gebruikelijk. Mijn vader, die een radio technieker was, leerde me er alles over waardoor ik gepassioneerd raakte. Naast mijn normale elektronica job en optreden met de groep begon ik aan gitaarversterkers te sleutelen. Ik hou ervan om versterkers te analyseren en eventueel te modificeren om te leren wat er nodig is om de perfecte guitar tone te creëren.


Door jaren van research en ervaring merk ik dat de kwaliteit van de hedendaagse gitaarversterkers sterk achteruit is gegaan. Hierdoor zien we hier veel versterkers die zelfs hun garantieperiode niet doorkomen. Zelfs sommige hand gebouwde “Boutique” merken gebruiken ondanks, een prima bouwwijze,  minderwaardige componenten die het vroegtijdig laten afweten. Daarom is het een droom van mij om een gitaarversterker op de markt te brengen die de bouw kwaliteit van vroeger combineert met de allerbeste componenten en de expertise van vandaag.


Na hem de kneepjes van het vak te leren, is mijn zoon Sander bij in het bedrijf gekomen dat ik en mijn vrouw Nel hebben opgestart. Hij helpt mij om mijn droom waar te maken en u een gitaarversterker te brengen die betrouwbaar is , toch betaalbaar, maar bovenal geweldig klinkt.


NEL Amps streeft ernaar om deze droom en andere te realiseren. Maar in de tussentijd kan u altijd blijven rekenen op ons om jouw gitaarversterker zo goed mogelijk te laten klinken.


Ik wens je het beste en hopelijk tot snel!


Geert Kuyken
Techneut in gedacht, muzikant in het hart

bottom of page